Labacsil® Mais Bakterie i Labacsil® Mais Acid

Smaczna i zdrowa kiszonka z kukurydzy

Podczas kiszenia najważniejsze jest zminimalizowanie strat składników pokarmowych oraz przygotowanie najlepszej paszy na cały rok. Kiszonka musi być smaczna, chętnie pobierana i zawierać wiele składników pokarmowych.

Szybka fermentacja

Labacsil® Mais Bakterie zawiera bakterie kwasu mlekowego. Bakterie produkują kwas mlekowy, który bardzo szybko obniża wartość pH kiszonki do 3,8-4,0. Odpowiednie pH jest niezbędne do prawidłowej i szybkiej fermentacji kiszonki.

Ochrona jakości

Labacsil Mais Acid® to zestaw zawiera konserwant sorbinian potasu, jeden z najbezpieczniejszych dodatków do żywności, któty eliminują szkodliwe bakterie (np. clostridium), pleśń i drożdże. Labacsil Mais Acid® chroni kiszonkę z kukurydzy przed szkodliwymdziałaniem mikroorganizmów i świetnie ją konserwuje, dzięki czemu kiszonka z kukurydzy zachowuje bardzo dobrą jakość przez cały rok.

Pleśń bez szans

Labacsil Mais Acid® i Labacsil Mais Bakterie® stosowane razem, stanowią kombinację
bakterii kwasu mlekowego i konserwanta chemicznego, nie dają żadnych szans pleśni.

Korzyści stosowania Labacsil Mais Bakterie® i Labacsil Mais Acid®:

  • Prawidłowy przebieg fermentacji
  • Szybka produkcja kwasu mlekowego
  • Niska wartości pH
  • Ograniczenie występowania szkodliwych bakterii, pleśni i drożdży
  • Konserwacja kiszonki z kukurydzy
  • Chroni przed zagrzewaniem się kiszonki i fermentacją tlenową

Dodatek konserwantu chroni przed zagrzewaniem się kiszonki i poprawia jej stabilność.
Dobrej jakości kiszonka jest chętnie pobierana i dobrze wykorzystywana.

 

Oznacza to: większy zysk

Znak jakości DLG dla preparatu Labacsil

 

Sprawdzony i stosowany w wielu krajach preparat do zakiszania pasz Labacsil został po raz kolejny wyróżniony znakiem jakości DLG przyznawanym przez Niemieckie Towarzystwo Rolnicze.

Została potwierdzona skuteczność działania preparatu Labacsil w kilku kierunkach:

1b – poprawa procesu zakiszania pasz średnio i lekko zakiszających się o niskiej zawartości suchej masy

4a – korzystny wpływ na wielkość pobrania kiszonki

4b – korzystny wpływ na strawność kiszonki

4c Milch – wzrost wydajności krów

Razem skuteczniejsze działanie

Zalecane jest stosowanie łączne obu preparatów do zakiszania, gdyż oprócz produkcji kwasu mlekowego przez Labacsil Bakterie ważna jest też konserwacja kiszonki przez Labacsil Mais Acid, ponieważ największe straty składników pokarmowych występują często po otwarciu silosu. Na rynku jest wiele preparatów, lecz żadne nie mają tak dużej skuteczności działania jak Labacsil. Warto sięgnąć po sprawdzony i pewny preparat do zakiszania Labacsil, aby wyprodukować dobrą kiszonkę na cały rok.

Większy zysk

W badaniach terenowych wykazano, że nie ma lepszej inwestycji niż zakup preparatu do zakiszania Labacsil Mais. Każda złotówka wydana na Labacsil Mais daje w ciągu roku aż 10 zł zysku. To od hodowcy zależy, czy zwierzęta będą jadły dobrą kiszonkę i będą miały wysoką wydajność, czy też nie.

 

© Sano - Nowoczesne Żywienie Zwierząt Sp. z o.o.                      Ogółne warunki współpracy