Labacsil® Mais
Najlepsze preparaty do zakiszania kukurydzy
Cechy szczególne
Labacsil Mais Bakterie:
- 5 szczepów bakterii kwasu mlekowego
- Tylko bakterie homofermentatywne
- Bardzo wysoka koncentracja bakterii
Labacsil Mais Acid:
- Zawiera konserwant spożywczy – sorbinian potasu
- Profilaktyczny dodatek związków wiążących mikotoksyny
Korzyści stosowania
- Szybszy proces zakiszania
- Wysokie walory smakowe kiszonki
- Zwiększa pobranie paszy
- Niskie pH, brak kwasu masłowego
- Wysoka stabilność, kiszonka nie zagrzewa się
- Wyższa strawność kiszonki
- Wyższa produkcja mleka z paszy objętościowej
- Z każdej wydanej złotówki minimum 10-krotny zysk w mleku!
Dawkowanie
1 opakowanie 100 g Labacsil Mais Bakterie® + 1 opakowanie 10 kg Labacsil Mais Acid® na 100 ton kiszonki z kukurydzy.