Menu

Labacsil® Mais
Najlepsze preparaty do zakiszania kukurydzy
Labacsil® Mais
Cechy szczególne

Labacsil Mais Bakterie:

  • 5 szczepów bakterii kwasu mlekowego
  • Tylko bakterie homofermentatywne
  • Bardzo wysoka koncentracja bakterii

Labacsil Mais Acid:

  • Zawiera konserwant spożywczy – sorbinian potasu
  • Profilaktyczny dodatek związków wiążących mikotoksyny
Korzyści stosowania
  • Szybszy proces zakiszania
  • Wysokie walory smakowe kiszonki
  • Zwiększa pobranie paszy
  • Niskie pH, brak kwasu masłowego
  • Wysoka stabilność, kiszonka nie zagrzewa się
  • Wyższa strawność kiszonki
  • Wyższa produkcja mleka z paszy objętościowej
  • Z każdej wydanej złotówki minimum 10-krotny zysk w mleku!
Dawkowanie

1 opakowanie 100 g Labacsil Mais Bakterie® + 1 opakowanie 10 kg Labacsil Mais Acid® na 100 ton kiszonki z kukurydzy.

 

 

 

Wiedza praktyczna z zakresu żywienia krów mlecznych